Вест

IFBB Diamond Cup Macedonia 2019

Позитивните критики кој Претседателот на ББФФМ, Бобан Ѓороски, ги доби од страна на челните луѓе на IFBB, на неодамна одржаниот Светски Конгрес, за организирањето на првиот IFBB Diamond Cup Macedonia, го дефинира овој меѓународен натпревар како традиционален во иднина. Веќе за следната година датумот е определен. Две неделни по престижниот Arnold Classic Europe, во Скопје по втор пат ќе се одржи IFBB Diamond Cup Macedonia, 11-14 Октомври 2019 година. Терминот за одржување на овој меѓународен натпревар, кој има за цел да стане традиција, изгледа е веќе прецизиран, 2 неделни по Арнолд Класик Европа.