МК Атлети низ времињата

Оливер Аџиевски

Преставувањето на лепезата најдобри македонски бодибилдинг натпреварувачи ќе ја започнеме со Оливер Аџиевски, за сега првиот и единствен македонец кој како професионалец, IFBB PRO, во времето кога IFBB беше една целина пред отцепување на американската федерација, имал можност да стапне на големата сцена и да се натпреварува на престижната Мистер Олимпија. Во меѓувреме овој натпревар се разводени премногу со воведување на аматерската Мистер Олимпија, а денес со последна одржаната тој примат го изгуби и во про рангот. Но, успешниот настап на нашиот Аџија ни најмалку нема ниска вредност, туку е остварување на сонот на секој аматер да како про застане рамо до рамо со елитата во тој момемт. Покрај тој настап, ова се останатите негови успеси:

– 1991 год. Прво место во Македонија, лесна кат.
– 1998 Прво место во Македонија, тешка кат.
– 2000 Балкансо прво место (Ohrid)
– 2002 godina 4 mesto NABBA Светско Првенство (Solun)
– 2002 Прво место во Шведска, тешка кат.
– 2003 Grand Prix Sweden апсолутен и Про карта. .

Про настапи:
– 2012 5 mesto Grand pri Greensboro USA (profesionalno)
– 2015 3 mesto Omaha Grand Prix
– 2015 3 mesto Toronto Grand Prix
– 2015 3 место Chicago Grand Prix ,Квалификации за Mr Olympia
– 2015 учество на Mr Olympia
– 2017 5 место Alaska Grand Prix

Не заборавајте да станете дел и од нашата YouTube заедница.