Вест

Светско првенство бодибилдинг 2019

Од 6-10 Ноември во Фуџаира, Обединети Арабски Емирати ќе се одржи Светско Бодибилдинг првенство за сениори за 2019 и Светски Конгрес. Македонскиот Шампион за 2019 година и победник на Дијамантскиот Куп кој се одржа во Скопје каде присуствуваа натпреварувачи од 27 држави од Европа, Васко Мамучевски ќе ги брани боите на нашата држава. Васко е во придружба на Претседателот на федерацијата, Бобан Ѓороски кој на ова првенство ќе биде официјален судија и делегат на Конгресот, каде покрај другото, ќе се обиде во најдобро светло да го промоцира традиционалниот меѓународен натпревар, Дијамантски Куп Скопје за следната година 2020.