МК Атлети низ времињата

Мирко Петровски

Денес ви преставуваме уште еден македонски шампион од лепезата на македонски професионални бодибилдери. Мирко Петровски, во овој спорт се појавува уште од својата најрана возраст, па така го регистрираме како Шампион на Македонија во Јуниори, во категорија кај сениорите и како апослутен победник. На Балканско се има закитено со бронзен медал во силна конкуренција. 2003 година се здобива со статус IFBB PRO и се појавува на неколку професионални натпревари во Европа, Англија и Америка. Последен негов настап е на Diamond Cup Skopje 2019 година каде го освои 4-тото место во категорија Професионалци Ветерани. Послените години на сцена е како тренер на неколку македонски Шампиони, меѓу кои последните неколку години најактивни се Даница Кристенсен и Катерина Попева кои редовно се појавуваат и на меѓународната сцена. Во 2013 година, Мирко Петровски е одликуван со државната награда ‘8-ми Септември’ .#bbffmofficial #bbffm #ifbbofficial #gjoroski