Вест

ББФФМ Извештај

На 13-ти Април 2019 година во Малме, Шведкса се одржа Шбедското Гранд При, Sweden Grand Prix 2019, најсилниот натпревар во тој регион. Македонија на тој натпревар учествуваше со Гоце Мојсоски како натпреварувач во категорија Бодибилдинг Класик и Бобан Ѓороски, како дeлегат и меѓународен судија. Во исклучително силна конкуренција Гоце успеа да го освои петото место во својата категорија. Му честитаме на постигнатиот успех. Ова е еден вид на вовед пред Куп натпреварот кој ќе се одржуи во сабота на 20-ти Април во спортската сала Расадник во Скопје, со почеток од 19 часот.