Настани

Diamond Cup Macedonia 2018

Во организација на Бодибилдинг и фитнес федерацијата на Македонија, под раководство на Претседателот Бобан Ѓороски, минатиот викенд во Скопје, 13-15 Октомври 2018 година во арената ‘Јане сандански’ се одржа престижниот Европски куп во бодибилдинг и фитнес, ‘IFBB Diamond Cup Macedonia2018.На натпреварот учество земаа 155 натпреварувачи од 24 држави од Европа и Светот. Македонија на овој Европски куп настапи со тим од 15 натпреварувачи и двајца меѓународни судии, Бобан Ѓороски и Милан Глигороски. Во силна конкуренција македонските натпреварувачи забележаа одлични резултати, освојувајки 4 бронзени (Владе Станковски, во категорија ветерани до 50 год. возраст, Васко Мамучевски во категорија Бодибилдинг до 85 кг и Симона Стојановска во категорија Бикини-Фитнес до 166 см и Иван Гроздановски во категорија Физик јуниори) и две сребрени медали (Јовче Василвски во категорија ветерани над 50 год. возраст и Александар Трајковски во категорија Бодибилдинг -Класик до 180 см). Натпреварот го судеа вкупно 7 меѓународни судии.Од страна на делегатие на Светската бодибилдинг федерација, IFBB , Витор Реис од Портигалија и Винсенте Редондо од Шпанија, натпреварот организациски како и по квалитете беше оценет со највисоки оцени, што ни дава за право да се надеваме дека истите оцени ќе ги добиеме и на Светскиот конгрес на IFBB кој ќе се одржи во Бенидорм, Шпанија од 08-12.11.2018 година, а со тоа и можност овој натпревар да стане традиционален во иднина.Фотографии од овој натпревар можете да најдете на линкот на Светската бодибилдинг и фитнес федерација, IFBB на следниот линк